Comunicat de presă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a participat, joi, 28 iulie 2022, la o ceremonie prilejuită de împlinirea a 158 de ani de la înființarea Poliției de Frontieră.

Ministrul Lucian Bode a apreciat activitatea Poliției de Frontieră, în special eforturile acestei structuri pentru atingerea obiectivelor strategice ale României.

„Țara noastră îndeplinește condițiile de aderare la Spațiul Schengen de mai bine de deceniu, contribuind la securitatea Europei în aceeași măsură ca statele membre Schengen. Așa cum știți, obiectivul aderării este unul extrem de important pentru mine, pentru Ministerul Afacerilor Interne, pentru Guvernul României, pentru președintele României, domnul Klaus Iohannis. Sunt convins că acest lucru este pe deplin înțeles și asumat la nivelul fiecărei structuri a Ministerului Afacerilor Interne implicată în acest proces, dar și la nivelul celorlalți actori statali cu responsabilități pe acest dosar strategic pentru România. ” a subliniat ministrul afacerilor interne.

Totodată, a insistat asupra necesității menținerii la standarde adecvate provocărilor actuale a dotărilor materiale ale Poliției de Frontieră, sens în care a apreciat utilizarea cu succes a fondurilor europene.

În plus, ministrul afacerilor interne a cerut o accentuare a activităților care vizează combaterea și prevenirea evaziunii fiscale și a contrabandei, ca fapte grave, care slăbesc statul.

Referindu-se la rolul Poliției de Frontieră Române în actualul context geopolitic, implicit la conflictul din Ucraina, ministrul Lucian Bode a amintit de importanța securizării frontierelor naționale și ale Uniunii Europene, dar și de necesitatea de a oferi sprijin refugiaților: „O Europă întreagă a fost martoră la acest efort imens și a văzut profesionalismul și implicarea polițiștilor români de frontieră. Aceștia nu doar că și-au îndeplinit atribuțiile fără reproș, dar au dat o lecție de umanitate prin grija arătată și sprijinul acordat celor care fugeau din calea războiului, mai ales categoriilor vulnerabile: femei, copii, bătrâni.”

Cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră au fost acordate titlurile „Polițistul de frontieră al anului”, pentru ofițeri și agenți, unor polițiști care au obținut rezultate deosebite.

„Cei premiați astăzi reprezintă doar o parte, simbol, dintre angajații Poliției de Frontieră care s-au remarcat în activitatea desfășurată. Aceștia sunt reprezentativi și sunt convins că exemplul lor constituie o motivație pentru mulți alți angajați din cadrul structurii dumneavoastră de a performa în activitatea de zi cu zi”, a menționat Lucian Bode.

La eveniment au mai participat reprezentanți ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, precum și ai instituțiilor cu care Poliția de Frontieră colaborează pe domenii specifice.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut