Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Efectivele MAI au intervenit la 5.299 de evenimente, 3.509 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.790 circumscrise situațiilor de urgență.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 69 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 49 de autori în 44 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 893 de posibile infracțiuni, 20,3% dintre acestea fiind din oficiu.

145 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 153 de fapte penale, au fost prinși în flagrant de polițiști și jandarmi. De asemenea, polițiștii au depistat 17 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 681 de permise de conducere și retrase 190 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.345 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 2,7 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 82 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 250 sancțiuni contravenționale în valoare de 71.100 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.432) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 152 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare. Au fost emise 38 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 20 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 24 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 de persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.364 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 51.504 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 379 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 45,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 37.690 mijloace de transport și 150.088 de persoane, dintre care 12.029  de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut