Comunicat de presă

Structurile Poliției Române desfășoară, astăzi, 4 august a.c., 15 acțiuni operative și 59 de percheziții în dosare penale din domeniile: investigații criminale, combaterea crimei organizate, investigarea criminalității economice, arme, explozibili și substanțe periculoase.

Menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență au reprezentat principalele misiuni desfășurate de efectivele Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Angajații MAI au intervenit la 4.780 de evenimente, 2.977 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.803 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 912 posibile infracțiuni, peste 19% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 114 autori de infracțiuni, care au săvârșit 125 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 20 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 71 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 47 de autori în 31 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 636 de permise de conducere și retrase 195 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.286 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 2,8 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 152 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 612 sancțiuni contravenționale în valoare de 293.100 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.486) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 147 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Au fost emise 4 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 24 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 21 de persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.364 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 52.857 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 337 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 33,1%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 26.183 de mijloace de transport și 115.678 de persoane, dintre care 12.680  de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut