Comunicat de presă

 În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Angajații MAI au intervenit la 5.666 de evenimente, 3.958 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.708 circumscrise situațiilor de urgență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 219 autori de infracțiuni, care au săvârșit 220 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 11 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 959 de posibile infracțiuni, 21% dintre acestea fiind din oficiu.

În cursul zilei de sâmbătă, s-au dispus măsuri preventive pentru 49 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 16 autori în 12 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.790  de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 3,7 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 47 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 186 de sancțiuni contravenționale în valoare de 144.500 lei.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 715 permise de conducere și retrase 239 de certificate de înmatriculare.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.335) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 161 pentru stingerea de incendii și 7 pentru descarcerare. Au fost emise 6 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 24 de persoane.

La rândul lor, polițiștii au salvat o persoană cu intenții suicidale, iar jandarmii montani au salvat o persoană aflată în situație critică.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 24 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.365 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 53.617 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 51 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 31,1%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 46.423 de mijloace de transport și 193.393 de persoane, dintre care 12.473 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Percheziții ale Poliției Române și Ministerului Public, pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Zilnic la datorie pentru protecția comunităților! Detalii aici

Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne, 19 ani de activitate. Detalii aici

Percheziții la persoane cercetate pentru infracțiuni economico-financiare. Citește mai mult

Sari la conținut