Comunicat de presă

Structurile Poliției Române desfășoară, astăzi, 8 august a.c., 4 acțiuni operative și 44 de percheziții în dosare penale din domeniile combaterii crimei organizate și ordinii publice.

În ultimele 24 de ore, angajații MAI au intervenit la 5.343 de evenimente, 3.658 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.685 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 1.040 de posibile infracțiuni, peste 28% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 276 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 300 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 10 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de duminică, s-au dispus măsuri preventive pentru 43 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 11 autori în 5 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.330 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,8 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 29 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 740 de permise de conducere și retrase 279 de certificate de înmatriculare.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.367) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 135 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Au fost emise 8 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 4 persoane. De asemenea, polițiștii au salvat 2 persoane aflate în situații critice.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 13 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.365 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 53.661 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 44 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 36,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 59.484 de mijloace de transport și 245.202 persoane, dintre care 12.794 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Percehziție a polițiștilor din Capitală  într-un dosar de furt calificat -  știrea aici

Cercetat pentru trafic de droguri, prins în flagrant delict, vezi știrea aici

Destructurarea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți și instigare în forma participației improprii la fals intelectual. Detalii aici

Parteneriat Româno-German în Domeniul Negocierilor Situațiilor de lipsire de libertate, detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 138 de autori de infracțiuni, în ultimele 24 de ore. Citește aici

Traficul la frontieră în data de 23 aprilie 2024. Citește aici

În cursul zilei de ieri, pompierii au desfășurat 1.207 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 462 de permise de conducere. Detalii aici

Angajații MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 3.692 de evenimente. Citește aici

Persoane depistate cu substanțe interzise de către un polițist aflat în timpul liber. Detalii aici

Sari la conținut