Comunicat de presă

Principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Astfel, angajații MAI au intervenit la 4.927 de evenimente, 3.244 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.683 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 905 de posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 132 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 165 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 22 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 71 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 34 de autori în 26 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 696 de permise de conducere și retrase 252 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.359 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,2 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 162 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 580 de sancțiuni contravenționale în valoare de 103.600 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.397) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 111 pentru stingerea de incendii și 7 pentru descarcerare.

Au fost emise 9 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 19 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.371 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 55.518 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 376 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 52,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 40.883 mijloace de transport și 168.980 de persoane, dintre care 12.465 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut