Comunicat de presă

Menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, efectivele MAI au intervenit la 5.073 de evenimente, 3.463 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.610 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 875 de posibile infracțiuni, peste 24% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 191 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 204 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 10 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 38 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 6 autori în 6 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 845 de permise de conducere și retrase 302 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.631 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,8 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 38 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 135 de sancțiuni contravenționale în valoare de 77.600 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.326) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 115 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare.

Au fost emise 14 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 13 persoane. La rândul lor, polițiștii au intervenit pentru salvarea a două persoane aflate în situații critice.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 24 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.372 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 55.576 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 58 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 49,8%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 61.693 mijloace de transport și 236.930 de persoane, dintre care 13.597 cetățeni ucraineni.

 


Alte articole:
Sari la conținut