Comunicat de presă

Efectivele Poliției Române desfășoară miercuri, 21 septembrie 2022, 17 acțiuni operative și 67 de percheziții în dosare penale din domeniile investigarea criminalității economice, combaterea criminalității organizate, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase.

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Efectivele MAI au intervenit la 3.699 de evenimente, 2.394 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.305 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 816 posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu au prins în flagrant 169 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 169 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 57 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 39 de autori în 37 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 579 de permise de conducere și retrase 301 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii și jandarmii au constatat 8.092 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,8 milioane de lei.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 166 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 703 sancțiuni contravenționale în valoare de 216.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.085) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 42 pentru stingerea de incendii și 77 pentru căutarea sau deblocarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 5 persoane. De asemenea, polițiștii au salvat 3 persoane aflate în situații critice.

În ultimele 24 de ore au fost emise 5 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 13 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.387 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 69.807 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 369 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 30,9%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.793 de mijloace de transport și 74.569 de persoane, dintre care 8.436 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști. Citește mai mult

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 166 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 186 de fapte penale.

Percheziții și dosare penale, pentru investigarea infracțiunilor economice. Citește mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

17 de persoane salvate în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut