Comunicat de presă

În data de 21.09.2022, a avut loc, la sediul MAI, o întrevedere a Ministrului Afacerilor Interne, domnul Lucian Nicolae BODE, cu o delegație a Comisiei Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE) din Parlamentul European, în contextul unei vizite oficiale pe care o desfășoară în Polonia și România.

Discuțiile au vizat modalitatea de gestionare, la nivel național, a situației determinate de conflictul din Ucraina.

Ministrul Afacerilor Interne a trecut în revistă acțiunile prompte ale autorităților române întreprinse în reacție la provocările generate de fluxul mare de persoane strămutate din Ucraina.

Membrii Comisiei LIBE au exprimat aprecierea pentru eforturile derulate la nivel național pentru gestionarea acestei crize umanitare și au asigurat autoritățile din România de tot sprijinul Parlamentului European pentru găsirea unor soluții comune la această situație fără precedent.

Subiectul aderării României la spațiul Schengen a fost de asemenea abordat cu membrii PE, ministrul Afacerilor Interne român transmițând mulțumiri pentru sprijinul constant al Parlamentului European față de realizarea acestui obiectiv.

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut