Comunicat de presă

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, domnul chestor general de poliție Bogdan DESPESCU, a avut vineri, 14 octombrie 2022, o întrevedere cu doamna Kari JOHNSTONE, Directorul Biroului de Monitorizare și Combatere a Traficului de Persoane, instituție din cadrul Departamentului de Stat american.

Întâlnirea, care face parte din consultările periodice avute cu partenerul extern, a constituit un bun prilej de a discuta aspecte ce țin de prevenirea și combaterea traficului de persoane. Totodată, au fost prezentate demersurile României pentru reducerea și controlul fenomenului traficului de persoane. În acest sens, demnitarul român a evidențiat activitatea intensă a polițiștilor din structurile de combatere a criminalității organizate, concretizată prin destructurarea mai multor grupări organizate, precum și cea de prevenire și asistență acordată victimelor, derulată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

Oficialul american a remarcat progresele înregistrate de la ultima întrevedere cu partea română desfășurată în contextul vizitei la Washington, în luna mai 2022, a ministrului Afacerilor Interne, domnul Lucian Nicolae BODE. Totodată,  a reiterat recomandările făcute României în cadrul Raportului publicat în luna iulie a acestui an.

Cei doi oficiali au convenit asupra necesității continuării de către autoritățile române a eforturilor de prevenire și combatere a traficului de persoane, ale căror rezultate pozitive au readus țara noastră în Tier 2 (Nivelul 2) în cadrul Raportului.

Un alt subiect abordat a fost cel legat de răspunsul României la criza refugiaților din Ucraina. Ca urmare a măsurilor luate de autoritățile române, la acest moment nu există un risc imediat al refugiaților din Ucraina la trafic de persoane. Doamna Kari Johnstone a transmis aprecierea pentru eforturile depuse de țara noastră pentru a garanta siguranța refugiaților ucraineni, având în vedere situația vulnerabilă în care se regăsesc aceștia.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut