Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și acordarea asistenței medicale de urgență au rămas principalele obiective ale Ministerului Afacerilor Interne.

Efectivele MAI au intervenit la 4.136 de evenimente, 2.738 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.398 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 817 posibile infracțiuni, aproximativ 23% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 56 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 30 de autori în 18 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 19 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale
Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 134 de autori de infracțiuni, care au săvârșit tot atâtea fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut 554 de permise de conducere și au retras 287 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.057 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 2,7 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 119 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 585 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 109.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.163) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 49 pentru stingerea de incendii și 10 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 21 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 18 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.387 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 76.140 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 310 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 25.8%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 26.244 de mijloace de transport și 95.949 de persoane, dintre care 8.852 de cetățeni ucraineni.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut