Comunicat de presă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a participat astăzi, alături de ministrul  Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, la semnarea contractelor pentru primele obiective aparținând Ministerului Afacerilor Interne care vor fi renovate prin PNRR – apelul competitiv, Componenta 5-Valul Renovări.

Ministerul Afacerilor Interne a depus 100 de proiecte, în cadrul acestui apel competitiv, în valoare de 164,6 mil euro, dintre care 30 sunt deja aprobate, valoarea acestora fiind de 51 de milioane de euro.

Astăzi au fost semnate contractele pentru un prim lot de proiecte care vizează 4 instituții ale Prefectului ( Bistrița –Năsăud, Botoșani, Dolj și Iași) valoarea acestor investiții ridicându-se la 17 milioane de euro.

Prin astfel de proiecte promovate de către structurile MAI  ne propunem să rezolvăm o parte din problemele legate de starea sediilor în care își desfășoară activitatea servicii esențiale pentru cetățeni. Să nu uităm că în multe dintre palatele administrative de la nivelul județelor își desfășoară activitatea instituții publice județene importante. Investițiile în aceste clădiri ale prefecturilor sunt investiții în comunitățile respective și conduc implicit la sporirea calităţii serviciilor oferite cetăţenilor judeţului, a declarat ministrul Afacerilor Interne în cadrul ceremoniei.

La nivelul MAI, modul în care au fost accesate fondurile din PNRR cu această destinație, a avut la bază o abordare integrată și echilibrată. Proiectul este amplu și vizează renovarea unor clădiri care aparțin poliției, poliției de frontieră, jandarmeriei, pompierilor, unor unități medicale și instituțiilor prefectului.

Dezvoltarea instituțională este un obiectiv prioritar pentru Guvernul României și atingerea lui influențează direct calitatea serviciilor publice.

Ministrul Afacerilor Interne a mulțumit echipelor de proiect, angajaților MAI care s-au implicat în implementarea acestui program, precum și colegilor de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru sprijin.

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut