Comunicat de presă

În această dimineață, la nivel național, structurile Poliției Române desfășoară 9 acțiuni operative și 45 de percheziții în dosare penale din domeniile combaterea criminalității organizate și investigații criminale.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.885 de evenimente, 2.566 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.319 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 775 posibile infracțiuni, aproximativ 18 % dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 61 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 34 de autori în 28 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 125 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 128 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut 411 permise de conducere și au retras 213  certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.490 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,1 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 160 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 526 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 147.700 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.098) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 74 pentru stingerea de incendii și 4 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 11 persoane. De asemenea, polițiștii au salvat o persoană aflată în situație critică.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.388 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 79.111 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 487 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 26,8%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.131 de mijloace de transport și 74.520 de persoane, dintre care 7.272 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut