Comunicat de presă

În această dimineață, la nivel național, efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 27 de percheziții domiciliare și 9 acțiuni operative, în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.130 de evenimente, 2.689 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.441 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 900 de posibile infracțiuni, aproximativ 19% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 50 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 52 de autori în 31 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 12 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 154 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 152 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut 470 de permise de conducere și au retras 237 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 6.257 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,2 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 41 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 135 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 31.700 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.211) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 66 pentru stingerea de incendii și 10 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane. De asemenea, polițiștii au salvat 2 persoane aflată în situație critică.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.388 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 80.828 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 476 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 24,1%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.490 de mijloace de transport și 76.618 persoane, dintre care 7.508 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne, 19 ani de activitate. Detalii aici

Percheziții la persoane cercetate pentru infracțiuni economico-financiare. Citește mai mult

Peste 70.000 țigarete descoperite de polițiștii de frontieră români și bulgari în trei mijloace de transport, în PTF Calafat Vidin

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 499 de conducători auto.Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 154 de autori de infracțiuni. Detalii aici

Peste 29.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Citiți mai mult

Percheziții într-un caz de spălarea banilor. Detalii aici

Sari la conținut