Comunicat de presă

În această dimineață, la nivel național, efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 103 percheziții domiciliare și 15 acțiuni operative, în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice și investigații criminale.

Peste 30 de mandate de percheziție domiciliară sunt puse în aplicare de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Bacău în județele Neamț, Brașov, Ilfov și municipiul București, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, transmiterea fictivă a părților sociale ori a acțiunilor deținute într-o societate comercială, în scopul săvârșirii unei infracțiuni sau al sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia și spălarea banilor.

Grupul infracțional organizat ar fi cauzat un prejudiciu total de aproximativ 2 milioane de euro, în dauna a peste 70 de persoane juridice de pe întreg teritoriul țării, producători sau distribuitori de diferite mărfuri.

Totodată, 10 mandate de percheziție domiciliară sunt puse în aplicare de efective ale Poliției orașului Vălenii de Munte, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești, la persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.974 de evenimente, 2.546 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.428 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 792 de posibile infracțiuni, aproximativ 18% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 74 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 44 de autori în 28 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 117 autori de infracțiuni, care au săvârșit 118 fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut 464 de permise de conducere și au retras 253 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 6.755 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,4 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 51 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 152 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 138.300 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.185) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 78 pentru stingerea de incendii și 9 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 19 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 10 misiuni aero-medicale, fiind salvate 10 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.388 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 81.373 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 545 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 24,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 16.838 de mijloace de transport și 65.857 de persoane, dintre care 7.516 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne, 19 ani de activitate. Detalii aici

Percheziții la persoane cercetate pentru infracțiuni economico-financiare. Citește mai mult

Peste 70.000 țigarete descoperite de polițiștii de frontieră români și bulgari în trei mijloace de transport, în PTF Calafat Vidin

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 499 de conducători auto.Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 154 de autori de infracțiuni. Detalii aici

Peste 29.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Citiți mai mult

Percheziții într-un caz de spălarea banilor. Detalii aici

Sari la conținut