Comunicat de presă

Efectivele Poliției Române efectuează, joi, 3 noiembrie a.c., 37 de percheziții domiciliare și 10 acțiuni operative pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigarea criminalității economice și investigații criminale.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.007 de evenimente, 2.644 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.363 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 793 de posibile infracțiuni, aproximativ 20% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 62 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 39 de autori în 36 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 29 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 124 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 126 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 499 de permise de conducere și au retras 281 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.558 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,1 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 146 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 532 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 252.501 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.104) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 92 pentru stingerea de incendii și 4 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 4 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 10 misiuni aero-medicale, fiind salvate 8 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.388 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 81.852 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 479 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 23,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.202 de mijloace de transport și 66.639 de persoane, dintre care 7.922 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Primele zile ale minivacanței de Rusaliile ortodoxe, fără incidente grave în planul ordinii și siguranței publice. Numărul accidentelor rutiere grave, mai mic decât în anii precedenți. Detalii aici

25.783 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

228 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

807 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Sari la conținut