Comunicat de presă

În această după-amiază, la București, vor începe lucrările Conferinței Ministeriale a Forumului Salzburg, activitate la care este așteptată participarea unor reprezentanți de rang înalt din 9 state membre UE și din 7 state din imediata vecinătate a UE, dar și din cadrul Comisiei Europene și a celor mai importante agenții europene, formate regionale și organizații internaționale.

 

Evenimentul are loc în contextul deținerii de către România a Președinției Forumului Salzburg și are rolul de a coagula la nivel strategic și politic poziții comune ale statelor, în baza propunerilor experților care, în ultimele două luni, au avut întâlniri dedicate protecției martorilor, protecției civile, cooperării polițienești, managementului frontierelor și azilului.

 

În cadrul dezbaterilor, vor fi abordate subiecte deosebit de importante, care vizează managementul consecințelor agresiunii ruse împotriva Ucrainei, gestionarea crizelor de migrație suprapuse și măsuri concrete pentru menținerea securității și stabilității în Republica Moldova și în Balcanii de Vest.

 

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

14 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI. Detalii aici

Pentru siguranța frontierei de stat, polițiști de frontieră au acționat cu 913 mijloace de mobilitate.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 784 de conducători auto

Aplicația eDAC își dovedește utilitatea și eficiența: 34 de alerte au fost semnalate

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Sari la conținut