Invitatie de presa

În perioada 15-16 noiembrie 2022, Ministerul Afacerilor Interne organizează, la Palatul Parlamentului din București,  Conferința ministerială a Forumului Salzburg.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment vor avea acces in data de 15 noiembrie, pentru oportunități de imagini, la debutul Conferinței ministeriale, începând cu ora 13.30.

De asemenea, în data de 16 noiembrie 2022, la ora 13.20 sunt programate declarații de presă.

Accesul jurnaliștilor se face pe la intrarea A3S2.

Pentru acces, vă rugăm să transmiteți datele jurnaliștilor pe care doriți să-i acreditați la acest eveniment pe adresa de e-mail comunicare@mai.gov.ro până astăzi, 14 noiembrie 2022, ora 16.00.

Vă transmitem atașat programul Conferinței ministeriale.

*

În semestrul  al doilea al anului 2022, România, prin Ministerul Afacerilor Interne, asigură Președinția Forumului Salzburg, mecanism regional de consultări politice şi cooperare multilaterală.

Cel mai important eveniment al Președinției române îl reprezintă Conferința ministerială, organizată de Ministerul Afacerilor Interne în perioada 15-16 noiembrie 2022. Totodată, au fost organizate grupuri de lucru specializate pe problematici de actualitate în domeniile de interes ale Forumului, precum gestionarea frontierelor externe, cooperarea polițienească, protecția martorilor, precum și gestionarea consecințelor agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

Forumul Salzburg a fost creat în luna iulie 2000 şi reuneşte, în prezent, miniştrii de interne din Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

În luna septembrie 2007, a fost înființat Grupul Prietenilor Forumului Salzburg din Balcanii de Vest din care fac parte Albania, Bosnia şi Herţegovina, Republica Macedonia de Nord, Serbia, Muntenegru, precum și Republica Moldova, având în vedere atenţia aparte pe care Uniunea Europeană o acordă acestei zone din perspectiva unei potenţiale noi extinderi.

Președinția Forumului este preluată prin rotație de către statele membre pentru perioade de câte șase luni.

 

Agenda conferinta ministeriala Forum Salzburg


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști. Citește mai mult

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 166 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 186 de fapte penale.

Percheziții și dosare penale, pentru investigarea infracțiunilor economice. Citește mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

17 de persoane salvate în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut