Comunicat de presa

Luni, 14 noiembrie 2022, la nivel național, efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 86 de percheziții domiciliare și 3 acțiuni operative, în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice și investigații criminale.

Astfel, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, pun în executare 83 de mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate domiciliile și imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum și sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice din județele Suceava, Bihor, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mehedinți și Gorj, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă, deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României de țigarete peste limita legală, trafic de migranți, infracțiuni de corupție, infracțiuni de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, precum și infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. De asemenea, în acest caz, se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, faptă comisă în contextul declanșării și desfășurării conflictului armat din Ucraina.

În ultimele 24 de ore, structurile MAI au intervenit la 4.152 de evenimente, 2.894 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.258 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 852 de posibile infracțiuni, peste 29% dintre acestea fiind din oficiu.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 37 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 21 de autori în 17 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Echipajele de poliție au depistat 19 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 210 autori de infracțiuni, care au săvârșit 214 fapte penale.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 879 de permise de conducere și retrase 290 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 10.180 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,9 milioane de lei.

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 21 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 254.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.046) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 63 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 19 persoane. De asemenea, polițiștii au salvat o persoană aflată în stare critică.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 10 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.391 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 85.453 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 40 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 32,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.762 mijloace de transport și 82.746 de persoane, dintre care 7.583 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut