Comunicat de presă

În această dimineață, la nivel național, efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 39 de percheziții domiciliare și 10 acțiuni operative, în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale și transporturi.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.628 de evenimente, 2.454 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.374 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 801 posibile infracțiuni, peste 20% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 75 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 47 de autori în 32 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 16 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 143 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 142 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut 439 de permise de conducere și au retras 237 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.845 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.3 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 194 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 838 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 171.100 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.159) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 59 pentru stingerea de incendii și 10 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 19 persoane. La rândul lor, polițiștii au salvat o persoană aflată în stare critică.
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 3 misiuni aero-medicale, fiind salvate 2 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.391 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 86.927 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 406 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 25.8%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 21.096 de mijloace de transport și 66.246 persoane, dintre care 7.976 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

512 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Peste 4.700 de evenimente gestionate de efectivele MAI. Citiți mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Județul Timiș: trafic îngreunat pe autostrada A1 Deva – Nădlac. Citiți mai mult

Trafic restricționat pe A2 București-Constanța, pentru efectuarea de lucrări. Detalii aici

Bilanțul misiunilor pompierilor din ultimele 24 de ore. Detalii aici

24 de percheziții într-un dosar de trafic de droguri și operațiuni cu psihoactive. Detalii aici

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

Sari la conținut