Comunicat de presa

Peste 380 de percheziții domiciliare sunt efectuate de polițiști într-o singură zi

În această dimineață, la nivel național, efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 382 de percheziții domiciliare și 18 acțiuni operative, în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale și transporturi.

Într-unul dintre dosare, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pun în aplicare 123 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și 19 județe ( Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj).

Perchezițiile sunt desfășurate într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizarea făptuitorului.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc.

Prin acțiuni de șantaj membrii grupului ar fi urmărit eliminarea concurenței în acest domeniu, iar prin folosirea unor metode similare și întrebuințarea de acte de violență, aceștia ar fi împiedicat anumiți clienți, care realizau câștiguri însemnate, să intre în posesia acestora.

40 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale vor fi conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.708 de evenimente, 2.372 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.336 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 735 de posibile infracțiuni, peste 18% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 77 de persoane.

De asemenea, în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 60 de autori în 50 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Marți, echipajele de poliție au depistat 12 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 120 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 127 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut 489 de permise de conducere și au retras 262 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 6.648 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.4 milioane de lei.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 172 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 649 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 446.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.134) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 45 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 6 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 10 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.391 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 88.902 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 568 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 20 %.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.354 de mijloace de transport și 61.301 persoane, dintre care 7.041 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut