Comunicat de presa

Efectivele Poliției Române efectuează, joi, 24 noiembrie a.c., 143 de percheziții domiciliare și 19 acțiuni operative pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, ordine publică, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase.

La această oră, polițiștii din Prahova pun în executare 15 mandate de percheziție domiciliară, la sediile sociale ale unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul produselor accizabile.

Perchezițiile sunt efectuate în municipiul București și în județele Prahova, Dâmbovița, Ilfov și Hunedoara, totodată urmând a fi puse în aplicare și 9 mandate de aducere.

Din cercetările polițiștilor a reieșit că, în perioada 2018 – 2022, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea agenților economici administrați, achiziții fictive de la societăți comerciale cu comportament neadecvat, cu scopul de a influența negativ obligațiile fiscale datorate bugetului de stat. Prejudiciul preliminar în cauză este de peste 10 milioane de lei.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.624 de evenimente, 2.323 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.301 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 803 posibile infracțiuni, peste 18% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 77 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 47 de autori în 28 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 17 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 118 autori de infracțiuni, care au săvârșit 113 fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 455 de permise de conducere și au retras 210 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 5.911 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 130 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 514 sancțiuni contravenționale, în valoare de 216.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.110) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 29 pentru stingerea de incendii și 4 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 13 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 8 misiuni aero-medicale, fiind salvate 8 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.391 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 89.368 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 466 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 23,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.830 de mijloace de transport și 59.425 de persoane, dintre care 7.439 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale polițiștilor pentru creşterea gradului de siguranţă feroviară. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 26.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

664 de șoferi au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol. Detalii aici

Sari la conținut