Mesajul Ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor

Astăzi, 25 noiembrie, marcăm eforturile depuse la nivel internațional pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.
Din păcate, acest flagel există în toate colțurile lumii.

Violența de orice fel este condamnabilă, iar violența împotriva femeilor este un mod reprobabil prin care unii aleg să își dovedească falsa superioritate.

În fața soțiilor, a mamelor sau a fiicelor noastre ne putem impune doar prin iubire și gesturi frumoase, nu prin violență.
Instituțiile statului au responsabilitatea uriașă și obligația de a depune eforturi pentru a elimina si condamna , totodată, violența împotriva femeilor.

Noi, la Ministerul Afacerilor Interne, ne-am asumat această misiune și am făcut pași concreți și sustenabili pentru a atinge acest deziderat.
Instituirea posibilității ca polițistul să emită un ordin provizoriu de protecție a victimei împotriva agresorului și implementarea proiectului privind brățările electronice sunt doar două dintre aceste măsuri.
Efortul este dublat și de campanii de informare și educare, pentru că educația este un pilon important pentru eradicarea violenței și în special pentru eliminarea agresiunilor de orice fel împotriva femeilor. Victimele acestor agresiuni au nevoie să știe că nu sunt singure și se pot baza pe instituții puternice care le protejează.Să facem împreună front comun împotriva acestui tip de violență care lasă răni adânci în societate.

Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, adresez tuturor un apel de a se alătura eforturilor instituționale pentru ca împreună să eliminăm acest flagel care distruge vieți, frânge destine și provoacă suferință!


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Întâlnire oficială între ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, și ambasadoarea Enkeleda Mërkuri, pentru consolidarea cooperării româno-albaneze, citește aici

Peste 27.500 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

În cursul zilei de ieri au fost gestionate 4.749 de evenimente, detalii aici

30 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI, în ultimele 24 de ore, citește aici

Peste 700 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, detalii aici

HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne a atins aproximativ 9 milioane de accesări, detalii aici

Întâlnirea Viceprim-ministrului Cătălin Predoiu cu Ambasadorul Belgiei și Șefi de Misiuni UE la București, detalii aici

Sari la conținut