Comunicat de presă

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, structurile MAI au intervenit la 3.515 de evenimente, 2.364 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.151 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 760 de posibile infracțiuni, aproximativ 30% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 35 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 19 autori în 12 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 16 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 132 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 128 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 511 de permise de conducere și au retras 192 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.080 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 29 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 131 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 105.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (950) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 54 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 6 persoane.

La rândul lor, polițiștii au intervenit pentru salvarea unei persoane aflată într-o situație critică (cu intenții suicidale).

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 6 misiuni aero-medicale, fiind salvate 5 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.392 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 91.513 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 7 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 29,4%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.233 de mijloace de transport și 67.020 de persoane, dintre care 7.747 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut