Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.337 de evenimente, 2.133 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.204 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 678 de posibile infracțiuni, 24% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 56 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 35 de autori în 35 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 103 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 105 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 377 de permise de conducere și au retras 204 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 5.159 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 1,9 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 39 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 198 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 151.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.005) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 57 pentru stingerea de incendii și 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 2 misiuni aero-medicale, fiind salvate 2 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.391 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 91.506 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 607 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 24,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.140 de mijloace de transport și 60.557 de persoane, dintre care 7.254 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

25.628  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

192 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

835 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut