Comunicat de presă

 

Peste 60.000 de români sunt născuți pe 1 decembrie, dată în care celebrăm Ziua Națională a României.

60.360 de români s-au născut pe data de 1 decembrie. 31.407 dintre aceștia sunt de sex feminin și 28.953 de sex masculin.

Potrivit datelor transmise de Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor, 9.274 dintre românii născuți pe 1 decembrie au vârstele cuprinse între 0 și 17 ani, 3.837 au vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, 35.507 între 25 și 65 de ani și 11.742 au peste 65 de ani.

Ministerul Afacerilor Interne le urează La Mulți Ani celor născuți pe 1 decembrie, dar și tuturor românilor, cu ocazia Zilei Naționale!

La Mulți Ani, Români!

La Mulți Ani, România!

***

Ministerul Afacerilor Interne folosește acest prilej pentru a le reaminti atât sărbătoriților zilei, cât și tuturor persoanelor care doresc să achiziționeze cadouri prin intermediul site-urilor web să nu cadă în plasa persoanelor care organizează escrocherii cu site-uri false sau care solicită datele bancare ale potențialilor clienți.

Nu accesați linkuri primite în mesaje pe care nu le-ați solicitat, nu efectuați plăți cu cardul decât folosind măsurile de securitate indicate de banca emitentă și, pe cât posibil, solicitați plata ramburs a coletelor.

De asemenea, în condițiile în care la locuința dumneavoastră vin diferite persoane care se prezintă ca fiind vânzători ambulanți, nu permiteți accesul în casă respectivelor persoane pentru a nu deveni victimele unor furturi din locuință.

Dacă sesizați un incident de acest gen, solicitați respectivelor persoane să plece de pe proprietatea dumneavoastră și, dacă refuză, apelați la numărul unic de urgență 112.

În cazul în care sesizați o tentativă de escrocherie on-line, anunțați cea mai apropiată secție de poliție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

14 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI. Detalii aici

Pentru siguranța frontierei de stat, polițiști de frontieră au acționat cu 913 mijloace de mobilitate.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 784 de conducători auto

Aplicația eDAC își dovedește utilitatea și eficiența: 34 de alerte au fost semnalate

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Sari la conținut