Comunicat de presa

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.469 de evenimente, 2.246 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.223 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 759 de posibile infracțiuni, în cazul a peste 23% dintre acestea, polițiștii sesizându-se din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 39 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 11 autori în 6 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 11 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 154 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 159 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 509 permise de conducere și au retras 156 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 6.427 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,1 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 28 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 92 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.065) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 39 pentru stingerea de incendii și 4 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 5 persoane.

La rândul lor, polițiștii au salvat două persoane cu intenții suicidale.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 5 misiuni aero-medicale, fiind salvate 3 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.392 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 91.731 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 196 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 27.7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 21.108 de mijloace de transport și 86.240 de persoane, dintre care 7.256 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

În ultimele două zile, 16 străini împotriva cărora au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României au fost îndepărtați sub escortă de polițiștii de imigrări . Citește aici 

Cooperare polițienească cu autoritățile belgiene, într-un caz de furt calificat și tăinuire. Vezi aici

Au fost eliberate 3.307 permise de conducere și au fost înmatriculate 7.729 de vehicule

Piloții Inspectoratului General de Aviație au fost salvat 16 persoane

Salvatorii au desfășurat 1.308 misiuni pentru acordarea asistenței medicale

Au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional

21 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Siguranța cetățenilor crescută: 157 de autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant. Citește aici

Pompierii salvatori au gestionat aproximativ 1.600 de solicitări primite din partea populației. Detalii aici

Sari la conținut