Comunicat de presa

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, structurile MAI au intervenit la 3.633 de evenimente, 2.362 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.271 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 703 posibile infracțiuni, în cazul a peste 25% dintre acestea, polițiștii sesizându-se din oficiu.. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 23 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 15 autori în 9 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 8 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 160 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 165 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut 719 permise de conducere și au retras 285 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.007 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 61 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 268 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 133.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.071) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 64 pentru stingerea de incendii și 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 11 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 9 misiuni aero-medicale, fiind salvate 8 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.392 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 91.733 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 2 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 23.7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 31.801 de mijloace de transport și 120.684 persoane, dintre care 8.993 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut