Comunicat de presa

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Efectivele MAI au intervenit la 3.591 de evenimente, 2.398 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.193 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 687 posibile infracțiuni, aproape 25% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 217 autori de infracțiuni, care au săvârșit 204 fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 8 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 15 persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 14 autori în 14 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 646 de permise de conducere și retrase 218 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii și jandarmii au constatat 7.755 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,9 milioane de lei.

Duminică, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 28 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 118 sancțiuni contravenționale în valoare de 57.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (998) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 72 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 15 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat o misiune aero-medicală, fiind salvată o persoană aflată în situație de urgență.

La rândul lor, polițiștii au salvat o persoană cu intenții suicidale.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.382 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 91.751 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 18 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 23.4%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 33.863 de mijloace de transport și 127.031 de persoane, dintre care 7.600 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

14 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI. Detalii aici

Pentru siguranța frontierei de stat, polițiști de frontieră au acționat cu 913 mijloace de mobilitate.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 784 de conducători auto

Aplicația eDAC își dovedește utilitatea și eficiența: 34 de alerte au fost semnalate

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Sari la conținut