Comunicat de presă

Peste 24.400 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și angajați de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie în perioada minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Andrei și de Ziua Națională a României.

În perioada minivacanței, principalele misiuni ale structurilor MAI au vizat menținerea climatului de siguranță publică, desfășurarea în condiții de siguranță a traficului rutier și intervențiile în situații de urgență.

Astfel, structurile de ordine publică au intervenit la 21.031 evenimente, dintre care 11.103 au fost sesizate prin numărul unic de urgență 112.

În această perioadă, polițiștii au investigat 4.346 de infracțiuni, au prins în flagrant 1.142 de autori de infracțiuni și au identificat 113 autori în dosarele cu autor necunoscut.

De asemenea, au fost depistate 70 de persoane urmărite, dintre care 66 la nivel național și 4 la nivel internațional.

La nivel național,  au fost aplicate 40.656 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.305.094 lei, fiind confiscate bunuri în valoare de 1.540.171 lei.

În domeniul rutier, pentru abateri grave de la regulile de circulație, au fost reținute 3.181 de permise de conducere și 1.209 certificate de înmatriculare.

În aceeași perioadă, jandarmii au asigurat măsurile de asigurare a ordinii publice pentru 585 manifestări publice și au intervenit în 246 situații, în urma solicitărilor prin apel 112 sau prin dispecerat, pentru ajutorarea unor persoane aflate în pericol sau pentru aplanarea unor conflicte.

Pompierii și angajații SMURD au intervenit la peste 7.200 de situații de urgență.

Au fost desfășurate 352 de misiuni pentru stingerea unor incendii, iar echipajele SMURD au acționat în 6.109 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat și 31 de cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere.

Pentru siguranța celor care au ales să își petreacă timpul liber în locații destinate divertismentului în această perioadă, inspectorii de prevenire au derulat 222 de controale în localuri publice și unități comerciale frecventate de un număr mare de persoane, precum și în spații destinate cazării persoanelor, în scopul depistării, înlăturării stărilor de pericol și a potențialelor cauze de incendiu.

Au fost aplicate 759 avertismente și 190 amenzi contravenționale, în cuantum de 561.000 lei.

La nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, precum și de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat.

Peste 3.700 polițiști de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfășurând misiuni de supraveghere și control la frontieră.

A fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, fiind suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.

Prin punctele de frontieră au fost efectuate formalitățile de control pentru peste 1.075.000  de persoane, cetățeni români și străini și aproximativ 316.000 de mijloace de transport, atât la intrarea în țară, cât și la ieșire.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut