Comunicat de presă

Efectivele Poliției Române efectuează, astăzi, 6 decembrie, 53 de percheziții domiciliare și 7 acțiuni operative pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigații criminale și investigarea criminalității economice.

Într-unul dintre dosare, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Turceni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, efectuează percheziții domiciliare, în municipiul Ploiești, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Persoanele respective ar fi utilizat o rețea de socializare, prin intermediul căreia ar fi pretins că ar fi preoți și ar putea rezolva diverse probleme.

Prejudiciul estimat în cauză este de 80.000 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La acțiune participă și luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Gorj și Prahova, dar și polițiști ai serviciilor criminalistice Gorj și Prahova.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.879 de evenimente, 2.440 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.439 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 832 de posibile infracțiuni, 20% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 59 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 42 de autori în 35 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 19 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 164 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 169 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 465 de permise de conducere și au retras 219 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 6.057 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,1 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 44 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 140 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 41.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.221) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 51 pentru stingerea de incendii și 2 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 5 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 9 misiuni aero-medicale, fiind salvate 7 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.392 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 92.384 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 633 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 23,4%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.981 de mijloace de transport și 72.573 de persoane, dintre care 7.223 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut