Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.691 de evenimente, 3.225 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.466 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 820 de posibile infracțiuni, 23,8% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 25 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 21 de autori în 9 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 16 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 169 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 182 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 535 de permise de conducere și au retras 165 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 6.464 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 18 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.235) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 59 pentru stingerea de incendii și 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 3 misiuni aero-medicale, fiind salvate 2 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.396 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 98.096 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 21 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 26,6%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 58.168 de mijloace de transport și 209.647 de persoane, dintre care 10.119 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut