Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Astfel, structurile MAI au intervenit la 4.886 de evenimente, 3.582 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.304 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 860 de posibile infracțiuni, 21,7% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 37 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 15 autori în 9 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 11 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 170 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 180 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 626 de permise de conducere și au retras 224 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.172 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,8 milioane de lei. Duminică, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.000 de lei, în urma controalelor pe linia prevenirii situațiilor de urgență.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.117) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 62 pentru stingerea de incendii și 12 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 15 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au salvat 6 persoane în urma misiunilor aero-medicale.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.396 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 98.098 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 2 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 26,6%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 52.015 mijloace de transport și 200.534 de persoane, dintre care 9.229 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut