Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Structurile MAI au intervenit la 5.374 de evenimente, 3.555 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.819 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 919 posibile infracțiuni, peste 19% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 10 persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 5 autori în 2 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 9 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 164 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 160 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 306 permise de conducere și au retras 74 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 2.969 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 1,4 milioane de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.506) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 128 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 16 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 102.732 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 3 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 25,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 8.097 mijloace de transport și 36.278 de persoane, dintre care 2.134 cetățeni ucraineni.

Având în vedere că majoritatea românilor se vor întoarce astăzi acasă, iar mulți dintre aceștia vor călători cu autoturismul, recomandăm adoptarea unei conduite preventive pe drumurile publice.

Înainte de a porni la drum, verificați starea tehnică a autoturismului și alegeți trasee pe care traficul rutier se desfășoară în condiții bune, pentru a evita posibilele ambuteiaje.

Interesați-vă de condițiile meteo și de drum înainte de a începe deplasarea și, dacă este cazul, alegeți rute alternative.

Nu vă puneți în pericol, pe dumneavoastră și pe cei din jur, urcându-vă la volan obosiți, sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe interzise.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

14 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI. Detalii aici

Pentru siguranța frontierei de stat, polițiști de frontieră au acționat cu 913 mijloace de mobilitate.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 784 de conducători auto

Aplicația eDAC își dovedește utilitatea și eficiența: 34 de alerte au fost semnalate

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Sari la conținut