Comunicat de presă

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Polițiștii și jandarmii au intervenit pentru gestionarea a 2.360 de situații de ordine publică, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.509  situații, cele mai multe, respectiv 1.335, fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, pompierii au acționat pentru stingerea a 48 de incendii și au efectuat 4 misiuni pentru descarcerare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 808 posibile infracțiuni, aproximativ 21,9% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 63 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 37 de autori în 30 de dosare penale cu autor necunoscut, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 142 de autori de infracțiuni și au depistat 25 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, au fost retrase 225 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 547 de permise de conducere.

Polițiștii și jandarmii au constatat 6.633 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2 milioane de lei.

Pompierii militari au salvat 5 persoane în urma intervențiilor desfășurate în ultimele 24 de ore. La rândul lor, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 8 misiuni aero-medicale, salvând 6 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 103.773 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 606 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 24,4%.

Frontiera de stat a fost tranzitată de 82.412 persoane cu 19.405 mijloace de transport, dintre care 9.273 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut