Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și intervențiile în situații de urgență.

Polițiștii și jandarmii au intervenit în 2.235 de situații de ordine publică, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.561 de situații de risc pentru cetățeni, cele mai multe intervenții fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 786 de posibile infracțiuni, aproximativ 20% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 80 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 40 de autori în 33 de dosare penale cu autor necunoscut, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 138 de autori de infracțiuni și au depistat 25 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, au fost retrase 221 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 561 de permise de conducere,  dintre care 66 pentru consum de alcool și 8 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au aplicat 6.758 de sancțiuni contravenționale, iar pompierii, în urma celor 100 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, au aplicat 192 sancțiuni contravenționale.

Pompierii militari au salvat, în urma intervențiilor în situații de risc, 10 persoane.

Personalul Inspectoratului General de Aviație a executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate, astfel, 11 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 104.374 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 601 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 29,1%.

Frontiera de stat a fost tranzitată de 80.472 de persoane cu 19.602 mijloace de transport, dintre care 9.243 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut