Comunicat de presa

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Structurile MAI au intervenit la 3.952 de evenimente, 2.419 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.533 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 847 posibile infracțiuni, peste 19% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 70 persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 43 de autori în 29 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 19 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 132 autori de infracțiuni, care au săvârșit 134 fapte penale.

Vineri, polițiștii rutieri au reținut 604 permise de conducere și au retras 216 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.426 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,6 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 40 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.327) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 55 pentru stingerea de incendii și 10 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 10 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 104.787 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 413 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 38,4%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 21.774 de mijloace de transport și 88.104 de persoane, dintre care 6.712 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

14 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI. Detalii aici

Pentru siguranța frontierei de stat, polițiști de frontieră au acționat cu 913 mijloace de mobilitate.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 784 de conducători auto

Aplicația eDAC își dovedește utilitatea și eficiența: 34 de alerte au fost semnalate

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Sari la conținut