Comunicat de presa

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Structurile MAI au intervenit la 4.049 de evenimente, 2.753 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.296 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 789 posibile infracțiuni, peste 28% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 25 persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 16 autori în 10 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 13 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Duminică, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 217 autori de infracțiuni, care au săvârșit 223 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 794 permise de conducere și au retras 260 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.010 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,4 milioane de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.104) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 68 pentru stingerea de incendii și 9 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 6 misiuni aero-medicale, fiind salvate 5 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 104.805 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 4 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 41,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.811 mijloace de transport și 92.721 de persoane, dintre care 6.880 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut