Comunicat de presă

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea a 3.792 de evenimente, 2.231 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.561 circumscrise situațiilor de urgență.

Au fost prinși în flagrant 146 de autori de infracțiuni și au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 753 de posibile infracțiuni, peste 25% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 56 persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 36 autori în 30 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, polițiștii au reținut 486 de permise de conducere și au retras 250 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.235 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,6 milioane de lei. De asemenea, pompierii au desfășurat 48 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 6 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 149 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.500 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.359) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 65 pentru stingerea de incendii și 4 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 15 persoane.

La rândul lor, piloții Inspectoratului General de Aviație au asigurat transportul la unități medicale a  10 pacienți care aveau nevoie de asistență medicală de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 105.347 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 542 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 43%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 17.045 de mijloace de transport și 72.237 de persoane, dintre care 8.371 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut