Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au acționat, la nivelul întregii țări, pentru prevenirea și combaterea faptelor nelegale și au asigurat intervenția în cazul unor situații de pericol pentru cetățeni.

Astfel, efectivele MAI au intervenit pentru gestionarea a 3.580 de evenimente, 2.127 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.453 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 690 de posibile infracțiuni, peste 17% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 69 de persoane.

Totodată, au fost prinși în flagrant 118 autori de infracțiuni care au săvârșit 119 de fapte penale și au fost depistate 25 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

De asemenea, în urma acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, polițiștii au retras 227 de certificate de înmatriculare și au reținut 489 de permise de conducere, dintre care 35 pentru consumul de alcool și 5 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.004 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,2 milioane de lei. Pompierii au desfășurat 82 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, în urma cărora au identificat 20 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu și au aplicat 333 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 108.500 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.242) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 49 pentru stingerea de incendii și 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor acestora au fost salvate 13 persoane.

La rândul lor, polițiștii au intervenit pentru salvarea unei persoane, aflată în pericol de înec.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 2 misiuni SMURD și au salvat 3 persoane.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 105.902 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 555 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 43,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.334 de mijloace de transport și 67.307 de persoane, dintre care 7.990 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști. Citește mai mult

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 166 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 186 de fapte penale.

Percheziții și dosare penale, pentru investigarea infracțiunilor economice. Citește mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

17 de persoane salvate în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut