Comunicat de presa

 

Proiectul “Sediul nou pentru Spitalul de Urgență al MAI Prof. Dr. D. Gerota” – cod PNRR/2022/C12/MS/12.1/Infrastructura spitalicească publică nouă, declarat eligibil în urma Etapei I de verificare a proiectelor depuse în cadrul apelului MS-0212, Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională, Componenta 12: Sănătate,  Investiția: 12. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, a fost aprobat pentru finanțare din PNRR, în urma Etapei II de ierarhizare.

Noua unitate medicală va avea 3 corpuri de clădire cu regim diferit de înălțime, la care se adaugă corpul de clădire independent, ce adăpostește spațiile tehnice.

Structura funcțională propusă permite o flexibilitate mare, asigurând utilizarea la maximum a capacităților tehnice și a resurselor umane, precum și circuite corecte din punct de vedere epidemiologic. Facilitățile vor respecta standardele internaționale de calitate, izolare și siguranță.

Spitalul va furniza servicii la standarde europene, generând servicii integrate și multidisciplinare (investigare, diagnosticare, tratament), atât pentru afecțiuni acute, cât și pentru reabilitarea și recuperarea în afecțiuni cronice. Pacienții vor avea acces la servicii medicale eficiente și sigure, cu reducerea timpului de diagnosticare și a costurilor.

Unitatea medicală va avea 400 de paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților, 40 de paturi în regim de spitalizare de zi și 50 de paturi pentru anestezie și terapie intensivă, rezultând un total de 490 de paturi.

Bugetul total (fără TVA) conform documentației tehnice este de 333.000.000 de euro din care finanțare prin PNRR de 199.800.000 de euro.

 PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Românei

Comunicat de presa PDF


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut