Comunicat de presă

Joi, 12 ianuarie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pun în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și în județele Ilfov și Prahova într-un dosar în care se efectuează cercetări  privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

În aceeași cauză în luna decembrie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au reținut 4 persoane (doi cetățeni britanici și doi cetățeni români) care ulterior au fost arestate. Cele 4 persoane sunt bănuite că ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul racolării, cazării și exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conținut pornografic, destinate difuzării contracost pe site-uri de profil. Din aceste activități, ar fi obținut importante sume de bani.

La rândul lor,  polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Biroul de Combatere a Furturilor din Locuințe au pus în executare, joi 12 ianuarie a.c., mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Târgoviște și în două comune din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale și de mai multe infracțiuni la regimul rutier.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.524 de evenimente, 2.108 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.416 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 689 de posibile infracțiuni, 31,8% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 74 de persoane.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 12 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 117 autori de infracțiuni, care au săvârșit 113 fapte penale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, polițiștii au retras 197 de certificate de înmatriculare și au reținut 464 de permise de conducere, dintre care 33 pentru consumul de alcool și 4 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 6.101 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,1 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 99 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 297 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 155.600 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.153) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 46 pentru stingerea de incendii și 9 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane.

La rândul lor, polițiștii au intervenit pentru salvarea unei persoane aflată într-o situație critică.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au asigurat transportul unui pacient care avea nevoie urgentă de asistență medicală.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 106.369 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 467 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 36,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.168 de mijloace de transport și 62.590 de persoane, dintre care 8.352 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut