Comunicat de presă

La data de 12 ianuarie 2023, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc întrevederea domnului Lucian BODE, ministrul afacerilor interne, cu doamna Füsun Aramaz, ambasadoarea Republicii Turcia la București.

Vizita de rămas-bun realizată cu ocazia încheierii misiunii doamnei Füsun Aramaz în România a constitut un bun prilej pentru trecerea în revistă a cooperării fructuoase din domeniul afacerilor interne.

Ministrul afacerilor interne, domnul Lucian BODE, a evidențiat contribuția deosebită a ambasadoarei Füsun Aramaz la consolidarea și aprofundarea acestei cooperări.

Totodată, a fost subliniată importanța consolidării cooperării strategice din domeniul afacerilor interne prin realizarea vizitei ministrului român al afacerilor interne la Ankara, la 24 ianuarie 2023, la invitația omologului turc. Vizita este o foarte bună oportunitate pentru desfășurarea unor discuții aprofundate pentru a identifica împreună soluții la provocările comune cu care ne confruntăm în prezent, în domenii cheie precum combaterea migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere.

Cei doi interlocutori au fost de acord cu privire la relevanța dezvoltării dialogului la toate nivelurile și întăririi legăturilor între cele două ministere de interne, mai ales în contextul regional actual.

Ambasadoarea Füsun Aramaz a mulțumit pentru sprijinul constant acordat de structurile Ministerului Afacerilor Interne pentru buna desfășurare a activității Ambasadei în România și pentru dialogul consistent ce a condus la întărirea cooperării în domeniul afacerilor interne.

La final, domnul Lucian BODE, ministrul afacerilor interne a adresat mulțumiri deosebite ambasadoarei Republicii Turcia pentru întreaga sa activitate în România, urându-i succes în misiunile sale viitoare.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

14 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI. Detalii aici

Pentru siguranța frontierei de stat, polițiști de frontieră au acționat cu 913 mijloace de mobilitate.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 784 de conducători auto

Aplicația eDAC își dovedește utilitatea și eficiența: 34 de alerte au fost semnalate

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Sari la conținut