Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și intervențiile în situații de urgență.

Polițiștii și jandarmii au intervenit pentru gestionarea a 2.458 de situații de ordine publică, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.351 de situații de urgență, cele mai multe, respectiv 1.166, fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, pompierii au acționat pentru stingerea a 49 de incendii și au efectuat 3 misiuni pentru descarcerare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 694 de posibile infracțiuni, aproximativ 30% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 28 de persoane.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, au fost retrase 318 certificate de înmatriculare și au fost reținute 787 de permise de conducere,  dintre care 120 pentru consum de alcool și 23 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 188 de autori de infracțiuni și au depistat 12  persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.826 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,5 milioane de lei. De asemenea, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 23 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale în valoare de 39.500 de lei.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 8 persoane.

La rândul lor, polițiștii au intervenit pentru salvarea unei persoane aflată într-o situație critică.

Personalul Inspectoratului General de Aviație a executat 2 misiuni aero-medicale, fiind salvată o persoană aflată în situație de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 107.160 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 17 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 35,9%.

Frontiera de stat a fost tranzitată de 78.472 de persoane cu 22.459 de mijloace de transport, dintre care 7.710 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut