Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Structurile MAI au intervenit la 3.713 de evenimente, 2.443 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.270 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 760 de posibile infracțiuni, peste 25% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 37 de persoane.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 9 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Duminică, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 207 autori de infracțiuni, care au săvârșit 217 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 801 permise de conducere și au retras 312 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 10.318 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 3,8 milioane de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.089) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 43 pentru stingerea de incendii și 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 5 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 9 misiuni aero-medicale, fiind salvate 8 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.398 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 107.167 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 7 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 31,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.052 mijloace de transport și 73.352 de persoane, dintre care 7.636 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut