Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au intervenit pentru gestionarea a 2.031 de situații de ordine publică, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.482 de situații, cele mai multe, respectiv 1.246, fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, pompierii au acționat pentru stingerea a 48 de incendii și au efectuat 4 misiuni pentru descarcerare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 793 de posibile infracțiuni, peste 18,7% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 51 de persoane.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 155 de autori de infracțiuni care au săvârșit 158 de fapte penale și au depistat 20 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, au fost retrase 293 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 585 de permise de conducere (dintre care 81 pentru consum de alcool și 11 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise).

Totodată, polițiștii și jandarmii au constatat 7.675 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,7 milioane de lei.

Pompierii militari au salvat 8 persoane în urma intervențiilor desfășurate în ultimele 24 de ore, iar polițiștii au intervenit pentru salvarea unei persoane dintr-un incendiu.

La rândul lor, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 15 misiuni aero-medicale, salvând 14 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.398 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 107.686 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 519 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 31,1%.

Frontiera de stat a fost tranzitată de 62.748 de persoane cu 17.484 de mijloace de transport, dintre care 7.478 de cetățeni ucraineni.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut