Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Structurile MAI au intervenit la 3.862 de evenimente, 2.378 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.484 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 815 posibile infracțiuni, peste 24% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 101 persoane.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 20 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Joi, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 145 autori de infracțiuni, care au săvârșit 146 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 756 de permise de conducere, dintre care 54 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, iar alte 17 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise. De asemenea, polițiștii rutieri au retras 300 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.297 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,7 milioane de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.227) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 51 pentru stingerea de incendii și 4 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 8 persoane.

La rândul lor, polițiștii au salvat o persoană cu intenții suicidale.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.398 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 109.018 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 393 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 31,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 16.681 mijloace de transport și 57.881 de persoane, dintre care 7.229 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 27.500 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

În cursul zilei de ieri au fost gestionate 4.749 de evenimente, detalii aici

30 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI, în ultimele 24 de ore, citește aici

Peste 700 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, detalii aici

HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne a atins aproximativ 9 milioane de accesări, detalii aici

Întâlnirea Viceprim-ministrului Cătălin Predoiu cu Ambasadorul Belgiei și Șefi de Misiuni UE la București, detalii aici

Sari la conținut