Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Structurile MAI au intervenit la 3.816 evenimente, 2.485 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.331 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 741 de posibile infracțiuni, peste 25% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 38 de persoane.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Sâmbătă, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 180 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 183 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri intensificat acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și au reținut 801 permise de conducere (din care 140 pentru consum de alcool și 21 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise), fiind retrase și 279 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.778 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 4,2 milioane de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.105) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 47 pentru stingerea de incendii și 2 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 10 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 8 persoane aflate în situații de urgență.
De asemenea, polițiștii au salvat o persoană cu intenții suicidale.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.398 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 109.335 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 15 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 35,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.704 mijloace de transport și 74.835 de persoane, dintre care 8.477 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut