Comunicat de presă

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, precum și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Polițiștii și jandarmii au intervenit pentru gestionarea a 2.424 de situații de ordine publică, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.447 de situații, cele mai multe, respectiv 1.210, fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, pompierii au acționat pentru stingerea a 47 de incendii și au efectuat 9 misiuni pentru descarcerare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 840 de posibile infracțiuni, 20,7% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 96 de persoane.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 131 de autori de infracțiuni care au savârșit 137 de fapte penale și au depistat 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, au fost retrase 240 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 586 de permise de conducere.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.620 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,8 milioane de lei.

Pompierii militari au salvat 31 de persoane în urma intervențiilor desfășurate în ultimele 24 de ore. La rândul lor, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 5 misiuni aero-medicale, salvând 3 persoane aflate în situații de urgență.

De asemenea, polițiștii au salvat o persoană, rătăcită în medii ostile vieții.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.398 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 109.320 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 302 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 32,5%.

Frontiera de stat a fost tranzitată de 67.460 de persoane cu 20.410 mijloace de transport, dintre care 6.985 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Eroilor, detalii aici 

Percheziții într-un caz de trafic de migranți, detalii aici 

Prin intermediul serviciului de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte, în perioada 03.06.2024-09.06.2024, au fost efectuate programări pentru 25.470 persoane

Polițiștii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile pentru trecerea frontierei pentru peste 151.400 de persoane. Detalii aici

Pompierii militari au asigurat intervenția la peste 1.800 situații de urgență înregistrate în întreaga țară.

Bărbat reținut pentru 24 de ore. Acesta a fost prins în flagrant delict, la intrarea în țară, cu 17 pistoale, calibru 9 mm și muniție  fără acte de proveniență

23.214 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

125 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, vezi aici știrea

Sari la conținut