Comunicat de presă

Principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, au fost prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, marți, la 3.773 evenimente, 2.315 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.422 circumscrise situațiilor de urgență.

Au fost prinși în flagrant 130 autori de infracțiuni, care au săvârșit 129 de fapte penale, și au fost depistate 24 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Totodată, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 54 de persoane.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 757 posibile infracțiuni, peste 19% dintre acestea fiind din oficiu.

Echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 473 de permise de conducere (dintre care 37 pentru consum de alcool și 11 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 285 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.323 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 2.5 milioane de lei. De asemenea, pompierii au desfășurat 49 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 15 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 180 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 96.000 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.170) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 59 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 9 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.398 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 111.697 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 414 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 36,6%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 17.429 de mijloace de transport și 56.908 de persoane, dintre care 7.395 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști. Citește mai mult

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 166 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 186 de fapte penale.

Percheziții și dosare penale, pentru investigarea infracțiunilor economice. Citește mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

17 de persoane salvate în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut